Vezana knjiga računov že v prodaji

Zavezanci, ki izdajajo račune pri gotovinskem poslovanju brez uporabe ustreznega računalniškega programa oziroma elektronske naprave, morajo od vključno 31. januarja 2015 dalje izdajati račune iz posebne vezane knjige računov. Vezano knjigo računov je možno kupiti v prosti prodaji že od 27.01.2015. Cena vezane knjige računov znaša 5,60 EUR. Kupite jo lahko v knjigarni DZS, na Pošti Slovenije ter v drugih bolje založenih knjigarnah in tiskarnah.

V skladu s Pravilnikom o vsebini, obliki in načinu potrjevanja vezane knjige računov morajo zavezanci pred prvo uporabo obvezno potrditi vezano knjigo računov preko portala eDavki ali osebno na upravni enoti Finančne uprave RS.

Zavezanci, ki boste vezane knjige računov potrdili preko portala eDavki oddate obrazec NF-VKRPotrdilo v katerega vpišete serijske številke vezanih knjig računov, ki jih želite potrditi. V kolikor se želite osebno zglasiti na upravni enoti Finančne uprave RS, izpolnite Vlogo za potrditev vezane knjige računov, ki se nahaja na povezavi: Klik na povezavo.

V soboto, 31. januarja 2015 bo na sedežih finančnih uradov za potrjevanje vezanih knjig računov organizirano dežurstvo med 8. in 13 uro.

Vezano knjigo računov priporočamo vsem zavezancem za davek tudi v kolikor uporabljajo računalniški program ali elektronsko napravo za izdajanje računov. V kolikor pride do okvare računalniškega programa, elektronske naprave ali izpada električne energije lahko nemoteno poslujete naprej, tako da izdajate račune iz vezane knjige računov.

Več informacij na spletni strani FURS: Klik na povezavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.